Hoe statisch uit kleding te krijgen?

Het is vrijdagavond, dus trek je favoriete outfit aan en ga uit eten. Als je bij het restaurant aankomt en je vriend uitreikt om je vriend te begroeten, knijpt er een schok in je vingers, wat een piepgeluid van jullie beiden uitlokt. Statische elektriciteit slaat weer toe!

Of stel je dit voor – je trekt je favoriete zijden of satijnen blouse aan en merkt dat het kledingstuk op de verkeerde plaatsen aan je lichaam plakt. Je probeert het eruit te schudden, maar het lukt niet. Statisch vastklampen gaat niet zo gemakkelijk.

Statische elektriciteit is een feit van het leven, dat zich in uw kleding ophoopt om u lastig te vallen met onhandig klevende kledingstukken of de onaangename verrassing van een plotselinge schok. Maar waarom gebeurt dit en hoe krijg je statische elektriciteit uit kleding?

Wat veroorzaakt statische elektriciteit in de eerste plaats?

Wetenschappelijk gesproken, bouwen elektronen zich op in de atmosfeer met een mix van positieve en negatieve ladingen. Omdat tegengestelde ladingen elkaar aantrekken, produceren deze elektronen een schok wanneer ze elkaar ontmoeten. Als deze elektronen echter niet sterk genoeg zijn, klampen ze zich vast. Omdat droge lucht een elektrische isolator is, vindt deze schokkende of aanhoudende statische opbouw vaak plaats in de wintermaanden wanneer de lucht een lagere luchtvochtigheid heeft. En de droge, hete lucht in een wasdroger kan voor nog meer statische elektriciteit in je kleding zorgen.

Tips en trucs om statische elektriciteit te verminderen

Hier is een lijst met handige tips om statische elektriciteit te elimineren – zodat u kunt stoppen uzelf en anderen te schokken:

 1. Wasverzachter – Wasverzachter laat je kleding extra fris ruiken en super zacht aanvoelen. Bovendien smeert het onzichtbaar je kleding, waardoor elektriciteit wordt afgevoerd.
 2. Wasverzachterdoekjes – Door een antistatisch droogdoek toe te voegen, wordt voorkomen dat elektronen zich ophopen wanneer uw kleding onvermijdelijk tegen elkaar wrijven in uw droger.
 3. Lotion – Door een lichaamsbevochtiger aan te brengen voordat u zich aankleedt, voorkomt u dat uw kleding tegen uw droge huid wrijft en elimineert u ongewenste vonken wanneer u zich aankleedt.
 4. Geaard metaal – Af en toe aanraken geaard metaal, zoals een straatpaal of waterleidingen, zullen de elektriciteit van je kleding en lichaam rechtstreeks naar de grond afvoeren.
 5. Een luchtbevochtiger – Aangezien droge lucht de grootste bijdrage levert aan statische elektriciteit, bevochtiger in de buurt van uw wasruimte kan dit probleem helpen oplossen.

Tips en trucs om statische elektriciteit uit kleding te krijgen

Als je merkt dat je kleding aan je lichaam blijft plakken op een manier die niet zo flatterend is, probeer dan deze oplossingen:

 1. Water – Gebruik deze truc niet op delicate stoffen zoals zijde. Maar voor andere, duurzamere stoffen, maakt u uw handen licht nat en veegt u ze voorzichtig over het oppervlak van uw kleding om statische elektriciteit te verwijderen.
 2. Statische bewaker – Dit is een spuitcoating gemaakt van een mengsel van water en alcohol dat de lading van statische elektriciteit neutraliseert. Door het aan de binnenkant van je kleding te sproeien, wordt statische elektriciteit onmiddellijk geëlimineerd.
 3. Talkpoeder – Breng talkpoeder rechtstreeks aan op je huid waar de stof extra plakkerig is.
 4. Wasverzachterdoekjes – Naast het gebruik van droogvellen waarvoor ze bedoeld zijn, kun je ze ook op je kleding wrijven om statische elektriciteit te ontmantelen.
 5. Droger Ballen -Deze hebben veel toepassingen, waaronder het verkorten van de droogtijd en het verzachten van uw kleding. En als je een paar veiligheidsspelden in je droogballen, ze vechten ook statisch. Wanneer de veiligheidsspelden het metaal in de droger raken, worden de elektronen van de stof weggevoerd in de droogtrommel, waardoor de statische elektriciteit die in uw kleding achterblijft, wordt verminderd.

Mulberry’s kledingverzorging

Wilt u schone, professionele en netjes geperste kleding zonder alle poespas? Mulberrys Garment Care is een full-service wasserijbedrijf dat een scala aan diensten biedt, waaronder het ophalen en bezorgen van de stomerij, wassen en opvouwen, het aanpassen van kleding, het bewaren van trouwjurken en meer.

Wij bieden betaalbare en handige wasservices van hoge kwaliteit met behulp van milieuvriendelijke schoonmaakproducten. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze diensten!

Marketing door Joseph Studios

creditSource link

Poompee
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart