Wanneer is de beste tijd om de was te doen om geld te besparen?

Is het goedkoper om ’s nachts of overdag je was te doen? Wanneer is de beste tijd om de was te doen? Hoeveel maakt het nog uit? Geloof het of niet, er is een optimaal moment van de dag om de was te doen om uw energieverbruik te verminderen en geld te besparen. De tarieven van de meeste energiebedrijven fluctueren om aan de vraag te voldoen – afhankelijk van wanneer u overdag wast, kunnen uw kosten veranderen! Blijf lezen om te zien wat dit betekent voor je wasroutine en portemonnee.

Wanneer is de beste tijd van de dag om de was te doen?

Over het algemeen is het een goed idee om geen was te doen (of andere grote elektrische apparaten te gebruiken) tijdens de ‘piekuren’ van uw energiebedrijf, oftewel de tijd van de dag waarop de vraag naar elektriciteit en de prijs per kWh het hoogst zijn.

Piekuren variëren per seizoen en zijn afhankelijk van waar je woont. In warmere klimaten zal de vraag bijvoorbeeld toenemen tijdens de zomermaanden (wanneer iedereen de airconditioning aanzet) en lager tijdens de wintermaanden, omdat de temperaturen niet zo koud worden dat iedereen zijn verwarming moet uitblazen. U kunt mogelijk contact opnemen met uw energiebedrijf om te zien of zij meer informatie hebben over specifieke of seizoensgebonden piekuren.

Dus wanneer is de beste tijd van de dag om de was te doen om geld te besparen? Hier is een snelle checklist, maar zoals hierboven vermeld, kan dit variëren, afhankelijk van waar u woont en uw specifieke energieleverancier.

  • Piekuren zijn meestal wanneer mensen terugkeren van het werk, rond 16.00 uur tot 20.00 uur. Probeer uw was buiten dit bereik te doen.
  • Tijdens de zomer zijn de piekuren geconcentreerd in de hete middagen en in de avond, van ongeveer 10 of 11 uur ’s ochtends tot 20.00 uur. Laat uw wasmachine en droger ’s morgens vroeg of’ s avonds draaien om de golfslag te voorkomen.
  • Tijdens de winter is de elektriciteitsvraag het grootst in de ochtenduren tussen 7 en 9 uur wanneer mensen wakker worden en hun verwarming hoger zetten. ’s Avonds de was doen is het veiligst.

Hoe kunt u energie en geld besparen bij het wassen?

De wasfrequentie van beddengoed en beddengoed varieert van item tot item. Er is geen vaste regel over de hele linie, maar naast het afstemmen van uw wasgoed op de piekuren, zijn er een paar belangrijke dingen die u kunt doen om kosten te besparen en energie te besparen (wat ook de planeet helpt). Sommige van deze tips kunnen zelfs helpen om de levensduur van uw kleding te verlengen.

Gebruik koud water

Het gebruik van koud water is tot 17 keer goedkoper per lading vergeleken met warm water. In feite komt bijna 90% van de energie die gepaard gaat met het draaien van de wasmachine uit het verwarmen van het water. Koud water is ook het zachtst voor kleding, omdat warm water sommige soorten stof kan doen krimpen en kleuren kan doen uitlopen.

Dat gezegd hebbende, er zijn enkele redenen om warm water te kiezen bij het wassen – heet water helpt bacteriën te doden en vlekken te verwijderen. Het is ook geweldig om je wit extra helder te maken. Gebruik heet water voor bijzonder vuil of bevlekt wasgoed, zoals werkkleding voor de tuin of handdoeken die worden gebruikt om gemorste was op te ruimen. Warm water werkt ook goed en biedt een goede middenweg. Anders is koud water de beste keuze.

Aan de lucht drogen indien mogelijk

Het laten draaien van de droger kost ook veel energie. Droog uw kleding indien mogelijk aan de lucht, voor zaken als sportkleding (het droogt snel) en grote artikelen zoals dekens of spijkerbroeken. Luchtdrogen is ook een goede manier om ontwerpen op t-shirts te behouden en voorkomt dat kleuren vervagen of te snel slijten, omdat de hitte van de droger vervaging en slijtage veroorzaakt.

Upgrade naar energiezuinige apparaten

Overweeg om uw wasmachine en droger te upgraden naar energiezuinigere of ENERGY STAR-gecertificeerde modellen. ENERGY STAR-gecertificeerde wasmachines verbruiken gemiddeld 25% minder energie en 33% minder water dan niet-gecertificeerde machines, waardoor u tijdens de levensduur van het apparaat honderden dollars bespaart. Hoewel er vooraf kosten zijn om in gedachten te houden, gebruiken energiezuinige wasmachines en drogers minder wasmiddel, zijn ze beter voor het milieu en reinigen ze kleding grondiger en besparen ze u geld elke keer dat u ze gebruikt.

Overweeg Laadgrootte en Instellingen

Een te grote of te kleine lading was wassen is nooit een goed idee. Te groot, en u kunt de trommel van uw wasmachine beschadigen en de efficiëntie verminderen (naast het voorkomen dat kleding zo schoon wordt). Integendeel, het draaien van te kleine lasten verspilt water en mechanische energie. Zelfs als u het vulniveau met water verlaagt, is het zuiniger om uw wasmachine gewoon helemaal te vullen.

Pas de instellingen van uw wasmachine en droger aan de grootte en het type lading aan. De wasprogramma’s “fijne” en “korte” wasprogramma’s besparen op de cyclustijd en energie. (Voor gevlekte of dikkere kledingstukken, zorg er echter voor dat u de overeenkomstige instelling selecteert om ervoor te zorgen dat alle kledingstukken goed worden gereinigd.) Ten slotte bespaart het drogen van kleding op een lagere temperatuur verder op de elektriciteitskosten en zorgt het er ook voor dat kleding minder snel verslijt.

Andere best practices

Andere best practices om de was efficiënt en effectief te doen, zijn onder meer:

  • De pluizenvanger van de droger schoonmaken.
  • Zorg ervoor dat uw wasmachine en droger op de hoogte zijn van onderhoud.
  • Voorbehandelen van vlekken om de noodzaak van opnieuw wassen te voorkomen.

Stomerijartikelen met vlekken of omvangrijke artikelen waarvoor zware of meerdere cycli nodig zijn om grondig te reinigen. Stomerij is niet alleen voor wol en fijne was – als u uw gewone kledingstukken naar de stomerij brengt, voor stomerij of voor was- en vouwdiensten, krijgt uw kleding een diepere reiniging en bespaart u tijd.

Mulberry’s kledingverzorging

Het goedkoopste tijdstip van de dag om de was te doen, hangt af van uw locatie en de tijd van het jaar. Met de bovenstaande tips in gedachten, zou je goed op weg moeten zijn om kleding als een professional te wassen (terwijl je goed doet met je portemonnee en de aarde). Dat gezegd hebbende, met drukke schema’s, kinderen, boodschappen, klusjes en nog meer boodschappen, kan het moeilijk zijn om de tijd te vinden om de was op de juiste manier te doen. Mulberrys Garment Care biedt een was- en vouwservice op dezelfde dag en een stomerij voor ophalen en bezorgen, om de was gemakkelijk, eenvoudig en zorgeloos te maken.

Wij zijn een bekroond, full-service, milieuvriendelijk stomerijbedrijf met jarenlange ervaring. Onze speciaal opgeleide experts kunnen u helpen met al uw wasbehoeften, van dekbedden en lakens tot trouwjurken en andere delicate items. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze diensten.

creditSource link

Poompee
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart